• مايونيز صحى ومناسب جداااا للاطفال
  • المقادير: بيضة كبيره ملعقة كبيرة ميه حوالى من كوباية ونصف لكوبايتين زيت ذرة أو عباد شمس(نصف لتر زيت عالبيضة الواحدة) ملعقة كبيرة مستردة نصف ملعقة صغيرة ملح(الملح باحتراس ملعقتان كبار خل عصرة ليمونة
  • الطبخ: ضربت البيضة على حمام ميه دافيه
    الأول جبت حلة مليت نصفها ميه وغليتها على البوتاجاز وحطيت فى قعرها منديل ورق لمنع التلامس المباشر
    وجبت علبة بلاستيك( حيز ضيق)وحطيت البيضة كامله وعليها معلقة الميه
    وهاتك يا ضرب فى البيضة والحلة بتغلى
    لحد ما بقت البيضه عملت زى الكريمة
    وبعدين حطيتها فى التلاجة تبرد شويه (حوالى 10 دقايق
    وبعدين ضفت الزيت بالتدريج يعنى نقطتين زيت وهاتك يا ضرب وهكذا
    طبعا الزيت لازم ينضاف تدريجيا وكل مرة بلاقى البيض نفش والقوام تقل
    وهنا ضفت المستردة والملح والخل والليمون


undefined
التوميه:
المقادير: ا كوب ماء- 2 م نشا -راس توم -ملح وفلفل - سنه زيت-3 ابيض بيض- بصل محمر للتقديم

  • توضع راس التوم في ورق فو يل وتدخل الفرن لتشوي
  • كوب الماء يعلي علي النار
  • اذوب النشا في معلقتين ماء ويضاف للماء علي النار مثل المهلبيه ولكن بدون سكر ويترك حتي يبرد تماما
  • اضرب بياض البيض جيدا حتي يعلي مع سنه ملح
  • التوم يقطع مفروم ناعم مع الملح والفلفل وسنه ملح في الخلاط وانزل عليه بالزيت بالتدريج ثم يضاف له خليط المهلبيه
  • اخلط بياض البيض الخفوق معالخليط السابق بهدوء
يوضع في طبق التقديم وتجمل بحلقات البصل ا لمحمره

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

Post a Comment

أحدث أقدم