• وقت الطهي: 30 دقيقة طريقةعمل البسبوسة الدايت
  • المقادير: 3 اكواب دقيق سميد كوب سمن باكو بيكنج بودر 2 كوب زبادى مقدار فانيليا 1/2 كوب جوز هند مقدار مكسرات وزبيب 1 1/2 كوب سكر 2 كوب ماء مقدار عصير ليمون مقدار ماء ورد ملعقة سمن
  • التحضير: السيرب:
    نغليهم لحد ما يبان قوامه وميكونش مركز أوى ونطفى ونضع عليه المورد والسمن ونتركه
    البسبوسة:
    1-ننخل الدقيق بمنخل سلك ثم نضيف إليه البيكنج بودر وجوز الهند والفانيليا
    2- نضيف السمن ونشربه تماماً
    3- نضيف الزبادى حتى تصبح العجينة متماسكة
    4- نقسم العجينة نصفين ونضع الجزء الأول فى صينية 30 مدهونة سمن
    5- نضيف الزبيب والمكسرات
    6- نضع النصف الآخر ونضغط عليها جيداً ثم نقسمها قطع ثم نشوكها بالشوكة
  • الطبخ: نضعها فى درجة حرارة 190 على الشبكة السفلية 30 دقيقة حتى يحمر الوجه قليلاً ثم نضعها على الشبكة العلوية ليحمر الوجه
    نسقيها بالشربات مباشرة وهو ساخن ونضعه كله
  • ملاحظات: لا نضع في العجينة سكر نهائياطريقةعمل البسبوسة الدايت

    سبب التشويك بالشوكة ان الشربات يتشرب جوة البسبوسة

    بتكون طرية وجميلة ومش مسكرة
    لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة

Post a Comment

أحدث أقدم