ملف لكل السلطات والمقبلات من كل الشيفا ت الشيف حسن والشيف يسرى والشيف اسامة السيد

طريقة عمل كاتشب هاينز فى البيت بكل سهولة
المكونات:

خمس حبات طماطم.
ثمانى فصوص ثوم.
ملعقتان نشا.
نصف ملعقة بهار.
بصلة متوسطة.
ربع كوب خل.
ثلاث ملاعق كبيرة سكر.
ملعقة ملح.

الطريقة:

1- تعصر حبات الطماطم وتصفى، ثم يبشر البصل ناعم والثوم أيضا ويتم وضعها فى إناء على نار متوسطة وتترك حتى تغلى.
2- بعد ذلك قومى بإضافة الخل والسكر والملح وقلبيهم جيدا على النار، قللى مستوى النار حتى تصبح هادئة، بعدها قومى بإذابة النشا فى القليل من الماء ثم أضيفيه بالتدرج للخليط مع التقليب المستمر حتى تحصلى على القوام المطلوب.
3- يرفع من فوق النار ويترك ليبرد بدرجة حرارة الغرفة مع التقليب من وقت لآخر حتى لا يتكتل ثم يستخدم ويمكن حفظه بالثلاجة.

ملاحظة
من الممكن ألا تستخدم كل كمية النشا، ولهذا يتم وضعه بالتدريج حتى يعطينا القوام المطلوب.
وبالهنا

طريقة عمل سلطة كول سلو زى بتاعة كنتاكى بالظبط
المقادير:

كرمبه صغيره - مايونيز -جزره -لبن -سكر -ملح -خل

الطريقة

قطعى الكرمبه قطع صغيره وياريت تخدى قلبها بس بيبقى طرى وبعدين ابشرى الجزره وبعدين حطى 3 او 4 ملاعق مايونيز كبيره وبعدين 4ملاعق سكر كبيره وشويه ملح صغيرين اوى اوى اوى ومعلقه خل وبعدين حطى البن لحد مايغطيها وقلبيها وحطيها فى التلاجه


الثومية عل طريقة الشيف حسن
مقادير الثومية

¤اولا راس توم فصصيها وحطيها ف الفرن لحد ما تستوي وتبقي بيوريه نفرمها ونسيبها تبرد
¤عل النار 2 كوب ماء يغلوا
ونحطلهم معلقتين نشا_كورن فلور_ زي مهلبية بدون سكر
‏_¤تالت خطوة نحط التوم البيوريه بارد مع الكورن فلور البارد ف الكبة لحد ما
ينعموا خالص
¤بالمضرب لازم يكون نضيف وناشف كويس نضرب 3 ابيض بيض لحد ما يعمل مارنج يعني خليط
ابيض هش زي الكريمة
¤اخر خطوة نخلط المارنج
بالخليط الاول مع شعرة ملح باليد باكرر نخلطهم باليد براحة مش بقوة لحد
ما يمتزجوا
والكمية دي عملت قد زبدية كبيرة


  • طريقة مجربة وناجحة جدااا لعمل مايونيز صحى ومناسب جداااا للاطفال
  • المقادير: بيضة كبيره ملعقة كبيرة ميه حوالى من كوباية ونصف لكوبايتين زيت ذرة أو عباد شمس(نصف لتر زيت عالبيضة الواحدة) ملعقة كبيرة مستردة نصف ملعقة صغيرة ملح(الملح باحتراس ملعقتان كبار خل عصرة ليمونة
  • الطبخ: ضربت البيضة على حمام ميه دافيه
    الأول جبت حلة مليت نصفها ميه وغليتها على البوتاجاز وحطيت فى قعرها منديل ورق لمنع التلامس المباشر
    وجبت علبة بلاستيك( حيز ضيق)وحطيت البيضة كامله وعليها معلقة الميه
    وهاتك يا ضرب فى البيضة والحلة بتغلى
    لحد ما بقت البيضه عملت زى الكريمة
    وبعدين حطيتها فى التلاجة تبرد شويه (حوالى 10 دقايق
    وبعدين ضفت الزيت بالتدريج يعنى نقطتين زيت وهاتك يا ضرب وهكذا
    طبعا الزيت لازم ينضاف تدريجيا وكل مرة بلاقى البيض نفش والقوام تقل
    وهنا ضفت المستردة والملح والخل والليمون

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

1 تعليقات

  1. انا نفسى فى مقادير تكون ع اد الحال يعنى متوفرة فى البيت

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم