طريقة عمل البسكويت الشيف حسن الطريقة الجديدة المقادير بالكوب طريقة سهلة وناجحة جدااا

بسكويت العيد
وطريقة عمل بسكويت الشاى للشيف حسن


طريقة عمل البسكويت للشيف حسن من برنامج المطبخ حلقة النهاردة

مقادير البسكويت بتاع العيد للشيف حسن كمال وبصراحة تحفة شجعني انى اعمله في بيتي
المقادير:
نصف كيلو زبدة
كوب سكر سكر
نصف كوب لبن
معلقة نشادر
ملعقة صغيرة فانليا
كيلو الا ربع دقيق(يعنى ثلاث اربع كيلو دقيق)
ثلاث بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر
الطريقة:

1- نخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض وفي العجانة وتخفق خفقا جيدا
2- نضيف البيض بيضة ببيضة مش التلاتةمرة واحده والعجانة شغالة
3-نضيف الفانيليا
4- نضبف اللبن سرسوب رفيع جدا واعجن في العجانة
5- نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن
6- نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده
7- اتاكدنا ان العجينة بقت طرية جدا ناخد جزء منها ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية
8- نظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة وتخرج وبالهنا والشفا
ملحــــــــــــــــــــوظة: اخواتى اللى هيستخدموا الميكنة بتاعة البسكويت يزودوا الدقيق بدل 750 جم يبقي كيلو دقيق علشان العجينة تطلع متماسكة وجامدة شوية
-ياريت اللى يجرب يا حبوباتي ييجي يقولنا
موضوعات مشابهة
الشيف حسن طريقة عمل البييتفور -الشيف حسن طريقة عمل الغريبة - الشيف حسن طريقة عمل الكعك - الشيف حسن طريقة عمل البسكويت
طريقة عمل المعمول بالسميد طريقة عمل المعمول بالصور طريقة عمل المعمول بالطحين
طريقة عمل المعمول بالتمر طريقة عمل المعمول السوري طريقة عمل المعمول الفلسطيني طريقة عمل المعمول السعودي
طريقة عمل المعمول الحجازي طريقة عمل المعمول الهش طريقة عمل المعمول اللبناني


لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل بسكويت الشاى اللى بيحبوه الاطفال جدااا

بسكويت الشاى للاطفال بالصور



طريقة عمل بسكوت للشاى رائعة

والذ من الجاهز وفى نفس الوقت مغذى وخاصة الاطفال هتحبة


انا سويتة عجب اولادى وابوهم مش هطول عليكم
المقادير

واحد كوب زبدة بدرجة حرارة المطبخ

اتنين بيضة

ثلاثة و نصف كوب سكر ناعم

اربعة كوب و ثلث دقيق

5-ملعقة صغيرة بيكينج بودر

ستة معالقة صغيرة ممسوحة فانليا

الطريقة

نضرب الزبدة مع السكر جيدا

ثم نضيف البيضة ونضرب جيدا بالمضرب الكهربائى

ثم نضع الفانليا ثم الدقيق المضاف الية البيكينج بودر

ونعجن با لملعقة لغاية يتجانس الخليط بس ماتعجنى كتير

ونقسم العجينة نصفين ونضيف لواحد منهم كاكاو ونعجنة والثانى خلية ابيض

وضعيهم فى الثلاجة 10 دقائق لحد ماتجزهى الكيس وصاج مدهون بزبدة
ونقطع بكيس الحلوانى ونعمل شكل وردات او اصابع

وسخنى الفرن وسويهم ماياخد وقت فى الفرن بس يكون لونة من تحت ذهبى

من الافضل ان يكون العجن والتقطيع فى مكان بارد

ثم رصية فى طبق التقديم وجهزى الشاى والقهوة
وبالعافية عليكم
موضوعات مشابهة
حلويات سهلة التحضير - حلويات سهلة وسريعة - حلويات سهلة بالصور

حلويات العيد -حلويات الشيف رمزى بالصور - حلويات تونسية - حلويات شرقية -حلويات سهلة التحضير - حلويات الشيف احمد القاضى
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل البسكويت المحشى بالصور والشرح خطوة خطوة

بسكويت محشى بالفواكه المجففة من برنامج اسامة اطيب
طريقة عمل البسكوت المحشى بالصور

المقادير

ثلاثة كوب دقيق
واحد ملعقة صغيرة خميرة
واحد ونصف ملعقة كبيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
واحد ونصف كوب ماء دافئ
اثنين ونصف ملعقة كبيرة زبيب
واحد كوب فاكهة جافة (بابايا-أناناس-فراولة)
نصف كوب مكسرات (لوز- فستق)،شرائح
واحد كوب سمسم مُحمص
اثنين ملعقة كبيرة سكر للتزيين

الطريقة

- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية। - يُخلط الدقيق مع الخميرة والسكر والملح في العجان الكهربائي على سرعة بطيئة. - يُضاف الماء الدافئ تدريجياً مع الاستمرار في العجن على سرعة متوسطة حتى نحصُل على عجين متجانس أملس. - يُكور العجين ويُوضع في وعاء مدهون بقليل من الزيت ثم يُغطى ويُترك ليختمر لمدة 45 دقيقة في مكان دافئ. - في وعاء عميق، يُخلط الزبيب مع الفاكهة الجافة والمكسرات. - يُقسم العجين إلى كُرات متوسطة الحجم، ويُضغط بإصبع الإبهام في وسط كل كرة لعمل فجوة تُوضع بداخلها كمية مناسبة من الحشو، ثم يتم إغلاق العجين على الحشو مع الضغط الخفيف للحصول على أقراص دائرية. - تُرش أقراص العجين بقليل من الماء ثم تُدحرج في خليط السمسم مع السكر حتى يُغطيها تماماً. - يُكرر السابق مع بقية العجين، ثم تُرص أقراص البسكوت في صاج فرن وتُترك في مكان دافئ حتى تختمر مرة أخرى. - يُخبز البسكوت في الفرن الساخن لمدة 20 دقيقة.
موضوعات مشابهة
الشيف حسن طريقة عمل البييتفور -الشيف حسن طريقة عمل الغريبة - الشيف حسن طريقة عمل الكعك - الشيف حسن طريقة عمل البسكويت
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل بسكويت الشاى بالصور وصفة سهلة ولذيذة

حصريا طريقة عمل بسكويت الشاى للشيف اسامة السيد بالصور
undefined
المقادير
3 بياض بيض

3/4 كوب سكر بودرة

1/2 كوب دقيق لوز (منخول)

للتزيين
مربى فراولة أو توت

شكولاتة داكنة سائلة

فستق مجروش

الطريقة

- يُسخن الفرن لدرجة 130 مئوية.

- يُخفق بياض البيض في العجان الكهربائي ( بواسطة المضرب) على سرعة مرتفعة حتى يتماسك ويُصبح مارنج.

- يُضاف السكر البودرة مع الإستمرار في الخفق لمدة دقيقتين حتى يتداخل مع المارنج.

- يُضاف دقيق اللوز تدريجياً لخليط المارنج مع التقليب بخفة بإستخدام ملعقة خشبية ( أو اسباتولا) حتى تندمج المكونات، مع مراعاة عدم المبالغة في التقليب حتى لا يخرج الهواء من الخليط.

- يُوضع الخليط داخل كيس حلواني ذو طرف أملس ( غير متعرج)، ويُشكل داخل صاج فرن على هيئة دوائر صغيرة.

- يُخبز بالفرن لمدة 15 دقيقة، مع مراعاة عدم فتح الفرن أثناء مدة الخبز، يُترك ليبرد قليلاً.

- يُزين بغمس طرف الوحدات داخل شكولاتة سائلة ثم تمريرها على فستق مجروش أو تُلصق وحدتين بقليل من مربى الفراولة أو التوت ( ليأخذ شكل البيتي فور).

- يُرص فوق طبق التقديم ويُقدم مع الشاي أو القهوة।
موضوعات مشابهة
الشيف اسامة السيد رمضان - الشيف اسامة كعك العيد - الشيف اسامة2011-الشيف اسامة المعمول


الشيف منال العالم موقع - الشيف منال العالم معجنات - منال العالم حلويات
الشيف حسن حلويات - الشيف حسن يوتيوب - الشيف حسن قناة الحياة - الشيف حسن من كل بلد اكلة

طريقة عمل البسكويت ملف لكل طرق عمل البسكوت بالصور


المقادير

3 بيض

1 ملعقة صغيرة نشادر

3/4 سكر بودرة

1 ملعقة صغيرة فانيليا

1/2 كوب سمن

3 كوب دقيق

1/3 كوب لبن حليب

2 ملعقة كبيرة عصير برتقال


الطريقة

- يُخفق البيض بواسطة مضرب كهربائي لمدة 5 دقائق.

- يُخلط النشادر والسكر البودرة والفانيليا و يُضاف للبيض مع الاستمرار في الخفق.

- ُتضاف السمن ثم الدقيق و يُعجن الخليط جيدا حتى تتجانس المكونات.

- يُضاف اللبن الحليب ثم عصير البرتقال تدريجياً مع الاستمرار في العجن.

- يُوضع العجين في كيس الحلواني بحيث يكون القمع المستخدم مبطط من الأسفل ومشرشر من أعلي.

- يتم عمل خطوط بالطول على مسافات في صاج فرن.

- يُخبز في فرن درجة حرارته 180 درجة مئوية لمدة 7 -10 دقائق ً.


طريقة عمل بسكويت بياض البيض
طريقة عمل الماكرون

المقادير
3 بياض بيض

3/4 كوب سكر بودرة

1/2 كوب دقيق لوز (منخول)

للتزيين
مربى فراولة أو توت

شكولاتة داكنة سائلة

فستق مجروش

الطريقة

- يُسخن الفرن لدرجة 130 مئوية.

- يُخفق بياض البيض في العجان الكهربائي ( بواسطة المضرب) على سرعة مرتفعة حتى يتماسك ويُصبح مارنج.

- يُضاف السكر البودرة مع الإستمرار في الخفق لمدة دقيقتين حتى يتداخل مع المارنج.

- يُضاف دقيق اللوز تدريجياً لخليط المارنج مع التقليب بخفة بإستخدام ملعقة خشبية ( أو اسباتولا) حتى تندمج المكونات، مع مراعاة عدم المبالغة في التقليب حتى لا يخرج الهواء من الخليط.

- يُوضع الخليط داخل كيس حلواني ذو طرف أملس ( غير متعرج)، ويُشكل داخل صاج فرن على هيئة دوائر صغيرة.

- يُخبز بالفرن لمدة 15 دقيقة، مع مراعاة عدم فتح الفرن أثناء مدة الخبز، يُترك ليبرد قليلاً.

- يُزين بغمس طرف الوحدات داخل شكولاتة سائلة ثم تمريرها على فستق مجروش أو تُلصق وحدتين بقليل من مربى الفراولة أو التوت ( ليأخذ شكل البيتي فور).

- يُرص فوق طبق التقديم ويُقدم مع الشاي أو القهوة.

طريقة عمل بسكويت الشاى للشيف اسامة
احلى بسكويت مقرمش بدقيق الذرة

المقادير

1/4 1 كوب زبدة

1 كوب سكر

2 صفار بيض

1/4 1 كوب دقيق

2/3 كوب دقيق ذرة

1/4 ملعقة صغيرة فانليا

الطريقة

- يُسخن الفرن لدرجة 170 مئوية.

- تُخفق الزبدة مع السكر في العجان الكهربائي ( بإستخدام البدال) على سرعة متوسطة حتى تُصبح ناعمة كالكريمة.

- يُضاف صفار البيض، الدقيق، دقيق الذرة والفانليا وتُعجن المكونات حتى نحصل على عجين أملس وناعم.

- يُوضع العجين داخل كيس حلواني ذو طرف متعرج، يُضغط على الكيس ويُشكل العجين داخل صاج فرن بحيث يأخذ شكل حرف (S) أو أية أشكال أخرى حسب الرغبة.

- يُخبز بالفرن لمدة 20 دقيقة أو حتى تمام النضج.



البسكوت للشيف اسامة السيد
طريقة عمل البسكويت بالشيكولاته والمكسرات


المقادير

2 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ذرة ملح
1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
1 كوب بندق مفروم
1 كوب زبد
2/3 كوب سكر
1 ملعقة صغيرة زيت
للتزيين
شيكولاتة سايحة
بندق مفروم

الطريقة

- يُعد الفرن على 180 درجة مئوية.
- يُنخل الدقيق والبيكينج بودر والملح والقرفة ويُخلط مع البندق المفروم ويُترك جانباً.
- يُخفق الزبد مع السكر جيداً بواسطة مضرب كهربائي حتى يُصبح كالكريمة.
- يُضاف خليط الدقيق تدريجياً لخليط الزبد مع الخفق بعد كل إضافة حتى تتجانس المكونات ونحصل على عجين لين ومتماسك.
- يُقسم العجين إلى كرات صغيرة في حجم عين الجمل (الجوز) وتُشكل بحيث تكون سميكة من الوسط ومنتهية بطرفين مدببين مع الضغط عليها.
- تُرص في صاج فرن مدهوناً بقليل من الزيت. يُُخبز لمدة 20 دقيقة.
- تُترك حبات البسكويت لتبرد وعند التقديم يُغمس أحد طرفيها في الشيكولاتة ثم تُدحرج في البندق المفروم.
البسكويت الدايت بدون سكرطريقة عمل احلى بسكويت بدون سكر لاسامة السيد

المقادير

1 بياض بيض
1 ملعقة صغير زبدة سائلة
1/4 كوب بديل السكر
2 ملعقة صغيرة بشر ليمون وبرتقال
3/4 كوب دقيق
1/4 كوب حليب خالي الدسم
1 ملعقة صغيرة جوز هند مبشور

الطريقة

- يُسخن الفرن على درجة حرارى 180 مئوية.
- يُخفق بياض البيض جيداً في إناء عميق بإستخدام مضرب سلك يدوي لمدة دقيقتين.
- تُضاف الزبدة ثم يُضاف بديل السكر، بشر البرتقال والليمون مع الإستمرار في الخفق.
- يُضاف الدقيق مع التقليب، ثم يُضاف الحليب وتُعجن المكونات جيداً حتى تندمج تماماً ونحصل على عجين متجانس.
- يُشكل العجين باليد على هيئة كرات صغيرة( في حجم ليمونة)، تُرص الكرات على لوح من السليكون فوق صاج فرن.
- تُرش بجوز الهند المبشور ثم تُخبز بالفرن لمدة 10 دقائق او حتى تحمر، تُترك لتبرد ثم تُقدم.
طريقة عمل بسكويت بالشيكولاته
من برنامج الشيف اسامة طريقة عمل بسكوت الشيكولاته بالصور


بسكويت الشيكولاته بالصور
طريقة عمل البسكوت اسامة السيد

المقادير

1/2 كوب زبد
1/2 كوب سكر
1/2 كوب سكر بني
1 بيض
3/4 ملعقة صغيرة ڤانيليا
1/3 1 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة بكربونات الصودا
1/2 كوب قطع شكولاتة صغيرة

الطريقة

- يُسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
- يُخفق الزبد مع السكر جيداً في وعاء عميق باستخدام مضرب سلك يدوي (أو مضرب كهربائي) حتى يُصبح كالكريمة.
- يُضاف السكر البني والبيض والڤانيليا للخليط مع الاستمرار في الخفق حتى تتجانس المكونات.
- يُخلط الدقيق والملح وبكربونات الصودا.
- يُضاف خليط الدقيق تدريجياً لخليط الزبد مع التقليب بخفة (بواسطة ملعقة خشبية) حتى تتجانس المكونات (مع مراعاة عدم الخفق لفترة طويلة).
- تُضاف قطع الشكولاتة للخليط ويُقلب حتى تتداخل المكونات (مع عدم زيادة مدة الخلط).
- يُقسم العجين إلى كرات صغيرة في حجم عين الجمل (الجوز)، وتُرص في صاج فرن على مسافات متباعدة.
- تُخبز في الفرن لمدة 10 دقائق.
- تُترك لتبرد قليلاً، ثم تُوضع على شبكة معدنية حتى تبرد تماماً.
• يُمكن حفظ العجين (بعد تقسيمه إلى كرات صغيرة) في الفريزر.
• يُمكن وضع كمية السكر كلها من السكر البني (يُعطي البسكوت مذاقاً مختلفاً).
• يُمكن إضافة المكسرات المجروشة أو المفرومة للعجين.
• يُفضل استعمال صاج سميك القاع من الستانليس ستيل.
• عند خلط المكونات الجافة والسائلة، يُراعى خلط المكونات حتى تتجانس فقط (مع عدم الخلط لمدة طويلة).
• يُمكن وضع العجين في الثلاجة (البراد) قبل التشكيل.
• في حال استخدام نفس الصاج لكمية أخرى من البسكوت، يُراعي أن يبرد تماماً قبل استخدامه.
في حال عدم توفر قطع الشكولاتة، يُمكن إضافة (زبيب، قطع تمر، مكسرات مجروشة، جوز هند مبشور أو فواكه مجففة)।
موضوعات مشابهة
كحك العيد للشيف حسن- كحك العيدالمصرى- كحك العيد بالصور- كحك العيد للشيف يسرى

كحك العيد بالزبادى - كحك العيد منال العالم - كحك العيد الناعم - كحك العيد للشيف اسامة السيد - كحك العيد لمنال العالم

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل فتة الشاورما الفراخ للشيف يسرى برنامج المطبخ



بالصورطريقة عمل فتة الشاورما الفراخ للشيف يسرى برنامج المطبخ
فتة شاورما بالفراخ

undefined
½ كيلو فراخ فيلية – 100 ج ارز – 100 ج طماطم معصجة – رغيف خبز شامى (لبناتى)
بصل – خل – ليمون – ملح وفلفل وبهارات
الطريقة
نقطع الخبز مكعبات ونحمره فى الزيت وبعدين نصفيه من الزيت
نقطع الدجاج شرايح رفيعه قوى ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات والخل ونتركها ساعه على الاقل
نشوح الدجاج فى الزيت المتبقى من تشويح الخبز حوالى 10 دقائق
ثم نضع عليها شوية خل ونقلب ثوانى ثم نضع الطماطم (2 معلقة) ونقلبهم ثم نضع
الارز وشوية خبز ونقلب نقلب ثم نغرفها فى طبق ونضع على الوش شوية خبز والصلصة

الصلصة
طماطم معصورة – شوية خل – زيت – ثوم – ملح وفلفل – كمون – بهارات
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الخل يغلى ثم نضع الطماطم وكل التوابل
ونتركها لحد ماتتسبك
موضوعات مشابهة
حلويات منال العالم اكلات - الشيف شربينى - الشيف يسرى -برنامج المطبخ - برنامج سفرة دايمة -برنامج مع اسامة اطيب - قناة فتافيت الشيف

الشاورما الدجاج - طريقة عمل الشارما المصرية - طريقة عمل الشاورما على طريقة منال العالم - طريقة عمل الشاورما المنزلية
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل فتة شاورمة اللحم بالصور فى نصف ساعة فقط سهلة ولذيذة


فتة الشاورمة السريعة
طريقة عمل شاورما فتة
طريقه فتة الشاورما اللحمة
  • المقادير:
  • 1/2 كيلو لحم مقطع شرائح 1 1/2 كوب ارز مقدار خبز محمص مقدار بصل مكعبات 2 فص ثوم مفروم مقدار طماطم وفلفل اخضر مقطعين مقدار زيتون اسود مقدار خل مقدار ملح وفلفل اسود مقدار بهارات لحم ملعقة كبيرة سمن لتشويح الخبز
  • الطبخ:
  • - نشوح البصل والتوم ونحط عليه فلفل اسود وبهارات اللحمه
    2- اول ما يدبل ننزل بالحمه ونقلب وبعدين نحط الخل يعني ربع كوبايه خل كدا هتلاقو الريحه طلعت وووووووواو
    3- وبعدين ننزل بالفلفل الرومي ونغطي الحله لحد قبل ما تستوي بشويه ننزل بالطماطم والزيتون وملح طبعا ونسبها تستوي خلاص
    4- نطفي النار كدا الشاورمة جهزت
    5- نعمل رز عادي ونعمل العيش متقطع نشوحو علي النار مع معلقه سمنه
    6- وبعدين ناخد الصوص اللي نزل من الشاورما ونسقي بيها العيش
    7- ونجيب صينيه نحط العيش وعليه الرز وعليه الشاورمة على الوش
  • ملاحظات: ممكن تعملي معاه توميه او سلطه باذنجان
  • موضوعات مشابهة
  • طريقة عمل فتة الشاورما بالصور - طريقة عمل فتةالشاورما بالدجاج - طريقة عمل فتة الشاورما التركية -فتة الشاورما للشيف حسن - طريقة عمل الشاورما السورية - الشاورما الشيف يسرى - الشاورما الشيف شربينى - طريقة عمل الشاورمة
  • لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

فتة شاورما الللحم بالصور طريقة عمل فتة الشاورما السريعة والشهية جداااا



المقادير :
* نصف كيلو فراخ فيليه علشان
* كوب ونصف زبادى
* ربع كوب خل
* عصير 4 ليمونات
* اربع فصوص ثوم مفرومين
ثلين كوب زيت
* واحدة حبة فلفل رومى شرائح
* واحدة حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات
* ملح وفلفل
* أرز مفلفل
* عيش مقطع مكعبات
* لوز وبندق مسلوقين ومقشرين
* قليل من المرقة

مقادير الصوص :

* ملعقة كبيرة مايونيز
* ملعقه كبيرة طحينة
* ليمونه
* ملعقة كبيرة خل
* ملح وفلفل

طريقة التحضير:

مقادير الصوص :

* ملعقة كبيرة مايونيز
* ملعقه كبيرة طحينة
* ليمونه
* ملعقة كبيرة خل
* ملح وفلفل

طريقة التحضير:

* تقطع الفراخ الى شرائح رفيعة
* ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت "
* ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر
* ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً
* وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش
* ونحمر المكسرات جيداً
* نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة
* نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف
* نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا
* نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين

।موضوعات مشابهة 
 الشاورما الشيف شربينى - طريقة عمل الشاورما الدجاج - طريقة عمل الشارما المصرية - طريقة عمل الشاورما على طريقة منال العالم - طريقة عمل الشاورما المنزلية - طريقة عمل شاورما الفراخ - طريقة عمل شاورما اللحم
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل فتة الشاورما بالصور مع التومية الشهية ادخلى ودوقى احلى طعم

فتة شاورما الفراخ
طريقة عل فتة فراخ بالدجاج

أول حاجة علشان الشاورما (ممكن تستخدمى فراخ او لحم)
انا استخدمت فراخ
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة

بصلة كبيرة مقطعة شرائح

كوب خل أبيض (أو ما يغطى الفراخ)

ملح وفلفل اسود


فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونقلبها كويس
ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل ॥ وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية ॥ ونصفيها كويس من الخل ونحطهم فى طاسة او حلة تيفال

ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر ونضيفهم على الشاورما اول ما تستوى
وكدة الشاورما خلصت

طريقة عمل الفتة بالشاورما
اسهل طريقة فتة شاورما

ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار
وأكون مجهزة أرز بسمتى بالطريقة العادية وبإضافة الكارى


وأجهز طبق الفتة


أول حاجة العيش الشامى المحمر
وبعدين الأرز بالكارى
وبعدين الشاورما
وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية
وأرشها على الفتة رايح جاى بالشكل ده
وتزينيها على الوش ببعض قطع العيش الشامى

طريقة عمل التومية لفتة الشاورما


المقادير
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية
موضوعات مشابهة
طريقة عمل الشاورما - فتة الحمص بالصور - فتة الكفتة - فتة الكفتة منال العالم -فتة الكوارع - فتة الزبادى - الفتة للشيف الشربينى
- الفتة للشيف اسمة السيد - الفتة الشيف يسرى - الفتة الشيف حسن

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل البسبوسة الجاهزة زى بتاعة المحلات طريقة سهلة جداااا


المقادير:
- كوبان من السميد وملعقتا طعام من برش جوز الهند.

- ثلاثة أرباع الكوب من السكر.


- ملعقة طعام من الباكينغ باودر.

- ربع قالب من الزبدة المذوبة وكوب من القشدة.

- كوب من اللبن الزبادي.

- القليل من الطحينة لدهن الصينية.

- القليل من اللوز للزينة.

قطر السكر:

- كوبان من السكر.

- كوبان من الماء، فانيلا.

- ملعقة طعام من عصير الليمون.

- ملعقة طعام من السمن البلدي.

الطريقة:

- تخلط المكونات الجافة أي السميد وبرش جوز الهند والسكر والباكينغ باودر مع بعضها، ثم تضاف إليها الزبدة والقشدة.

- يدعك هذا المزيج باللبن الزبادي للحصول على عجينة، تدهن الصينية بالطحينة ويسكب فيها الخليط ويترك حتى يختمر.

- يقطع محتوى الصينية إلى أشكال مربعة منتظمة وتوضع حبة لوز في كل مربع، تخبز الصينية في الفرن حتى تحمر.

- يحضر القطر بغلي السكر مع الماء، وقبل انتهاء الغلي يضاف عصير الليمون والفانيلا والسمن المذوبة.

- يصب القطر الساخن فوق البسبوسة وتخبز مجدداً في الفرن لمدة 5 دقائق.

صحة وعافية

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل كب كيك شيكولاته بالصور احلى طريقة لعمل مافن الشيكولاته


3 بيض
كوب ونصف دقيق
١⁄٢ كوب سكر
واحد ونصف كوب زيت نباتي
١ كوب حليب سائل
١⁄٢ كوب ماء ساخنة

4 ملعقة كبيرة كاكاو بودرة
واحد ونصف ملعقة صغيره بايكينغ باودر
١⁄٢ ملعقة صغيره فانيلا
١⁄٢ ملعقة صغيره ملح

طريقة عمل كب كيك الشيكولاته اللذيذ اوووى

لتحضير الكب كيك، في وعاء، نضع البيض مع الفانيليا والملح ونخفقهم بالمضرب الكهربائي، نضيف السكر ونخفق جيد

نضيف الزيت النباتي، ثم الحليب والماء المغلي مع الخفق، أخيراً نضيف الدقيق والكاكاو والبايكنغ باودر ونخفق جيداً حتى الحصول على خليط متجانس غير متكتل

نسكب خليط الكيك في صينية أو قوالب الكب كيك حتى يملأ ثلاث أرباعها

ندخل الصينية أو القوالب إلى فرن متوسط الحرارة ونخبزها لحوالى 15 دقيقة। يجب التأكد من نضجها عبر إدخال سكين فيها। إذا خرج جافاً يكون الكب كيك ناضجاً، أما إذا كان عليه بعض من الخليط، يترك الكب كيك لوقت إضافي

لتحضير الصلصة، تذوب الزبدة على نار خفيفة وتوضع في وعاء। يضاف إليها السكر والحليب البودرة والكاكاو وتخفق المكونات جيداً، ثم يضاف الماء المغلي وتخفق المكونات جيداً حتى تذوب كل الكتل

توضع الصلصة في البراد لـ15 دقيقة حتى تجمد
تدهن الصلصة على الكب كيك وتقدم

اقتراحات يمكن وضع خليط الكب كيك في قالب كبير للحصول على كيكة بدل الكب كيك।
يفضل وضع كاسات ورقية داخل القوالب حتى لا يلتصق الكب كيك بالقوالب أو الصينية، وهكذا تكون أكثر ترتيباً للتقديم.
يمكن تزيين الكب كيك بالفراولة أو بعجينة السكر.

موضوعات مشابهة
الشيف اسامة السيد - الشيف اسامة السيد حلويات - الشيف اسامة اطيب
الشيف منال العالم موقع - الشيف منال العالم معجنات - منال العالم حلويات - منال العالم يوتيوب
الشيف يسرى قناة الحياة - الشيف يسرى برنامج المطبخ -الشيف يسرى طريقة عمل

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل الكب كيك السريع فى نصف ساعة طريقة سهلة ولذيذة جداااااااا

اسهل طريقة لعمل الكب كيك

كب كيك البسكويت بالصور ، طريقة عمل كب كيك البسكويت بالصور ، خطوات تحضيركب كيك البسكويت بالصور

المقادير /
[ واحد ونصف علبه بسكوت شاي ॥ بيضتين ] ।
[ 1/2 كأس زيت ॥ 1/2 كأس سكر ॥رشة فانيليا ].[ 3/4 كاس حليب ॥ ملعقة صغيره بكينج بودر] ..
الزينه :
[ شوكولآتة هيرشي السآيل .. حليب مركز ]..

الطريقه /

1- يطحن البسكويت بشكل شبه خشن ثم يضاف إليه البيض والفانيليا ويخلط ..
2- في خلاط الكأس يخلط الزيت و السكر و الحليب والبكينج بودر ..
3- يضاف الخليط إلى البسكويت ويخلط بالملعقه حتى يتجانس ..
4- توزع في أكوآب الكاب كيك .. وتدخل فرن ساخن على حرارة 180 درجه حتى تنضج ..
5- يزين ب الهيرشي و النستله
موضوعات مشابهة
طريقة عمل الكيك العادي منال العالم طريقة عمل الكيك المنزلي طريقة عمل الكيك الصيامى
طريقة عمل الكيك للشيف يسرى طريقة عمل الكيك للشيف الشربينى -
حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة -طريقة عمل الكيك للشيف حسن طريقة عمل الكيك منال العالم
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل كب كيك الفانليا وسر طعم كريمة الكب كيك بالصور يالا ادخلى وشوفى الطريقة الحلوة اوى دى



طريقة عمل احلى كب كيك بالفانليا
المقادير :
اتنين وربع كوب من الدقيق
كوب وربع من السكر
ثلاث ملاعق طعام بيكنج بودر
نصف ملعقة طعام ملح
نصف كوب زيت نباتي او زبدة
واحد كوب حليب
ملعقة طعام فانيليا
اتنين حبة كبيرة بيض
الوان صناعية للزينة

الطريقة :

اولا : يسخن الفرن على درجة حرارة 360 درجة .


ثانيا : قومي بوضع ورق الكب كيك بالصينية



ثالثا : قومي بخلط الدقيق , السكر , البيكنج باودر , والملح في اناء كبير


رابعا : اضيفي الزيت النباتي او الزبدة , الحليب , والفانيليا واخفقي المزيج لمدة دقيقة على سرعة متوسطة مع الحرص على تحريك الاناء





خامسا : اضيفي البيض الى الخليط واخفقي لدقيقة اخرى على سرعة متوسطة وحركي الوعاء مرة ثانية .
زيدي من سرعة الخلاط وامزجي لمدة دقيقة ونص واحرصي على ان المزيج اصبح متجانس بشكل تام


سادسا : اغرفي ملعقة من الخيط وضعيها بوعاء الخبز على ان تملي من نص الى ثلاثة ارباع الحفرة





سابعا : اخبزي الخليط من 20 الى 25 دقيقة وللتأكد من نضج الكيك اغرسي عود اسنان خشبي اذا خرج نظيف يعني الكيك جاهز





ثامنا : اتركي الكب كيك لمدة خمس دقائق حتى يبرد قليلا ثم ضعيه على الشبك المعدني حتى يبرد تماما



واخيرا وبعد ان تتاكد من ان الكب كيك برد تماما


جهزي الكريمة المخفوقة وابدئي عملية التزيين




سواء بالملعقة



او

كيس التزيين



وتكون معاه مجموعة كاملة للتزيين



اختاري الحجم المناسب



ثبتي الكيس داخل كاس زجاجي



بعد خفق الكريمة وتلوينها



املئي الكيس


ابدئي بالتزيين
موضوعات مشابهة
طريقة عمل الكب كيك لمنال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى -حلويات سهلة التحضير - حلويات الشيف احمد القاضى - حلويات الشيف نبيل الشرقاوى

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

كب كيك الاوريو الطريقة الاصلية والسريعة لعمل احلى كب كيك اوريو

المقادير:
1/3 2 كاس دقيق
1 كاس شوكولاته بودرة مره
1/2 1 م ص B.p
1/2 م ص بيكربونات الصوديوم
1 1/2 اصبع زبدة بدرجة حرارة الغرفه
2 كأس سكر بني فاتح
2 م ص فانيلا
4 بيضات
1 1/2 لبن
التغطية:
1 3/4 كريمة خفق
3 ملاعق سكر بودرة
1/2 م ص فانيلا
6 ملاعق اوريو مكسر
24 حبة اوريو انصاف
الطريقة:
نخلط الدقيق والشوكولاته البودرة والملح والبيكربونات والباكينج باودر ونخليهم على جنب
نخلط الزبده حتى تصبح ناعمه بعدين نضيف السكر البني ونخلط الين يصير الخليط كريمي بعد كذا نضيف البيض وحده ورا الثانيه ونخلط ونضيف الفانيلا بعدين نقلل سرعة الخلاط ونضيف خليط الدقيق على دفعات بالتناوب مع اللبن بعد كذا نصب الخليط في الورق في صينية الكب كيك ونخبزه تقريبا 20 دقيقه وبعد كذا نخليه يبرد ونجهز التغطية
التغطية: نخلط كريمة الخفق والسكر والفانيلا ثم نضيف لها الاوريو المكسر ونخلط بالملعقه
شوي شوي وبعد كذا نشكلها بالقمع فوق الكب كيك ونغرس نصف حبة اوريو।
موضوعات مشابهة
حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي -طريقة عمل الكيك طريقة عمل الكيك بالصور طريقة عمل الكيك الاسفنجي طريقة عمل الكيك العادي طريقة عمل الكيك منال العالم طريقة عمل الكيك العادية طريقة عمل الكيك بالبرتقال

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل كب كيك منش بالصور الطريقة الاصلية لعمل كب كيك محل منش

الطريقة الاصلية لعمل كب كيك محل منش والكريمة الشهية بتاعته

كيك بالكريمه نفس طعم كوب كيك munch بالجزر
منش محل كيك معروووف بجده لذيذة مرة
بسم الله نبدأ:
المقادير:

كاس دقيق – نص كاس زيت – كاس جزر مبشور – ثلاث ارباع كاس سكر
ملعقه كبيره بيكنج باودر – ملعقه كبيره قرفه – ملعقه صغيره ملح – ملعقه صغيره فانيلا
بيضتين
صينيه الكوب كيك مدهونه بزيت ومرشوش عليها دقيق
الطريقة:
قبل البدء بالعمل شغلي الفرن من تحت

اول شي حطي الزيت والسكر بالوعاء

واخلطيهم زين لحين يذوب السكر
حطي عليهم البيض
واخلطيهم
حطي عليهم المواد الناشفه ((الدقيق – البيكنج باودر – القرفه – الملح- الفانيلا))
واخلطيهم

واخر شي اضيفي الجزر
واخلطيهم لحين يصير معاكي الخليط ثقيل شوي مو خفيف

بعدها حطيها بصينية الكوب كيك
ودخليها الفرن من تحت الى ان يتضاعف حجمها وتحمر الاطراف ومن فوق حتى تحمر
وبالهنا والشفا
طريقة عمل كريمة كب كيك مانش بالصور
روووعة


بالنسبه للكريمه cream cheese هذي نفس كريمة محل munch اللي يستخدمها للكوب كيك

المقادير:

6حبات كيري – ثلاث ارباع كاس سكر مطحون ومنخول – ملعقه صغيره ليمون مبشور
حطيها كلها بالخلاط

واخلطيها زيييييييييين مرة كثير لين تتجانس تمام ويذوب السكر نهائي وهذا شكلها
موضوعات مشابهه
كيكة الشكولاته منال العالم - كيكة الشكولاته بالصوص - كيكة الشكولاته بالصوص بالصور-كيكة الشكولاته الاسفنجية -
حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى-كيكة الشكولاته الهشة -كيكة الشكولاته فتافيت

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

البقلاوة من حورية المطبخ طريقة عمل بقلاوة فتافيت بالصور

البقلاوة بالصور


المكونات
عجينة البقلاوة عجينة الفيلو (الرقائق)
زبدة لدهن العجينة (الكميه غير محدده حسب حجم الصينيه والعجينه)
الحشو:
كوب لوز محمص مطحون
كوب جوز محمص مطحون
كوب بندق محمص مطحون
ربع كوب سكر
ملعقة صغيرة قرفة و رشة قرنفل
ماء الزهر او ماء الورد
حبات لوز للتزيين
عسل مخفف بماء الزهر
طريقة الحشو
تخلط المكسرات مع القرفة والقرنفل وتجمع بماء الزهر او الورد وتترك جانباً

طريقة التحضير

تدهن الصينيه
ترص ورقات عجينة البقلاوة مع دهنها بالزبدة بفرشاة بين كل طبقة ٨ طبقات تقريبا
نضع الحشو
ويرص باقي الورقات مع دهنها بالزبدة ثم تدهن اخر طبقة
وتقطع بسكين حادة وتزين بقطعة لوز او صنوبر في الوقت نفسه
تخبز لنصف ساعة، الخمس دقائق الاولى على ٤٥٠ فهرنهايت ثم الباقي على ٣٥٠ فهرنهايت
تخرج من الفرن
تسقى بالعسل المخفف بماء الزهر
وتترك لتتشرب العسل ثم تقدم

موضوعات مشابهة

حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى -حلويات العيد -حلويات الشيف الشربينى - حلويات تونسية - حلويات شرقية -حلويات سهلة التحضير - حلويات الشيف احمد القاضى - حلويات الشيف نبيل الشرقاوى

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

طريقة عمل بقلاوة الشيف حسن احلى بقلاوة بيضاء من برنامج الشيف حسن


المقادير:
1كيلو دقيق
1م ص ملح
1/2كوب سمن سايحة
400جم ماء
نشاكتيرللفرد
الطريقة:
لعمل البقلاوة البيضاء نقلب المواد الجافة ثم نضيف السمن السايحة بالتدريج ثم الماء بالتدريج مع استمرار العجن وخدمة العجينة كويس جدا
نترك عجينة البقلاوة البيضاء ترتاح 1/4س ثم نلفها رول ونقطع منه 12 قطعةمتساوية ونكور هذه القطع
نفرد كل قطعة بالنشا ونضع القطع فوق بعض ونغلفها بالبلاستيك ونضعها بالثلاجة 1.5ساعة او ليلةكاملة افضل
نفرد الشرائح كلها على بعض مع مراعاة اضافة نشا كتير بين الطبقات ونفرد حتى تملأ مساحة الرحامة وتكون وريقات رقيقة جدا وهكذا نكون جهزنا عجينة البقلاوة البيضاء او ماتسمى الفيلو
ملحوظة:
نحضرمنها/كل واشكروالحجاب وعش البلبل والاصابع والمنديل والنمورة
لكى تكون بيضاء نغمرها بالسمنة و نسويها بدرجة حرارة 140 ونصفيها من السمنة ثم نسقيها شربات تقيل
وتقدم البقلاوة البيضاء وبالف هناوشفا
موضوعات مشابهة
طريقة عمل الجلاش الحلو الملفوف بالصور -طريقة عمل الجلاش صوابع - طريقة عمل الجلاش الشيف حسن- جلاش منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات


طربقة عمل البقلاوة المقلية من مطبخ منال العالم


المقادير:
باكيت بقلاوة
1كوب سمن مذاب
½ كوب سكر ناعم الحبيبات
2كوب فستق ناعم
زيت ذرة
شربات
فستق حلبي للتزيين
الطريقة:
طريقة عمل البقلاوة للشيف منال العالم
يجب ان تكون عجينة البقلاوة سايحة قبل الأستخدام بحوالي ساعة او ساعة ونصف
نسيح ½ مقدار السمن على النار
اخد 2 راء من عجينة البقلاوة ويغطى الباقي بفوطة لحين الاستعمال
ندهن البقلاوة بالسمن ونرش فستق والسكر
وابتدي ننطبقها طبقتين ونضع سمن ونبتدي نلف البقلاوة مثل الرول
وقبل النهاية ندهن البقلاوة بدقيق ومياة مخلوطين مع بعض ونقطعها 6 قطع
نسخن الزيت الغزير او السمن ونحمر البقلاوة حتى تأخذ اللون الدهبي
يمكن بعد التحمير دحرجتها في السكر الناعم فقط او وضعها في شربات
ويمكن تغطية البقلاوة بالفستق الحلبي ويمكن نغطي طرفيها فقط ونضع علي كل المجموعة شربات بدل تغطيسها فية
تقدم البقلاوة للشيف منال العالم

موضوعات مشابهةحلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية -حلويات الشيف يسرى -حلويات العيد -حلويات الشيف الشربينى - حلويات تونسية

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

فراخ بالارز على الطريقة اللبنانية طريقة كتير شهية لعمل احلى ارز بالدجاج


مقادير طريقة عمل الارز بالدجاج المحمر

3اكواب من أرز الكبسة
4اكواب من مرق الدجاج

4م طعام زيت زيتون
1حبة بصل كبيرة مقطعة شرائح

1حبة طماطم متوسطة مقطعة شرائح

1م/ص فلفل اسود

1م/ك كمون مطحون

1م/ص فلفل احمر مطحون

2م/ص ملح (حسب الرغبة )

لتحضير الدجاج

1حبة دجاج مقطعة

2م/ك عصير ليمون
1م/ك زيت زيتون
2/1م صغيرة كمون مطحون
2/1م صغيرة كزبرة مطحونة
2/1م صغيرة فلفل اسود
2/1م صغيرة ملح


طريقة طهي طريقة عمل الارز بالدجاج المحمر
سخني الفرن علي درجة حرارة 200درجة .اغسلي الارز جيدا عدة مرات حتي تصبح الارز صافي ثم انقعي الارز في ماء دافي مملح لمدة 30دقيقة

سخني الزيت في وعاء متوسط اضيفي البصل وحركية حتي يصبح ذهبي اللون ثم اضيفي كلا من الثوم والطماطم والبهارات واطبخي لمدة 5الي 6دقائق

لتحضير الدجاج

اخلطي جميع البهارات مع عصير الليمون وادهني بة قطع الدجاج جيدا من كل الجهات ثم رتبيها في صينية الفرن ادهني وجه قطع الدجاج بالزيت ثم غطيها بورق القصدير جيدا واخبزيها لمدة 20دقيقة أزيلي ورق القصدير ثم أعيديها للفرن مرة اخري واتركيها لمدة5-10دقائق
- صفي الارز جيدا من ماء النقع اضيفية مع مرق الدجاج الي خليط البصل وسخنيه أو إلى أن يسخن الأرز مع التحريك المستمر حتي الغليان ثم اتركي الارز يغلي لمدة 5دقائق غطي الوعاء واطبخي الارز علي نار هادئة حتي ينضج 12-20دقيقة

يُسكب الأرز المطهو فوق طبقٍ كبيرٍ للتقديم ثم يُقطّع الدجاج المحمّر ويُوزّع على وجه الأرز
موضوعات مشابهة
ذذ طريقة عمل البرياني الخليجي طريقة عمل البرياني الهندي بالدجاج الفراخ بالكارى -طريقة عمل الفراخ كنتاكى- طريقة عمل الفراخ المشوية على الفحم - طريقة عمل الفراخ الشيف شربينى -طريقة عمل الفراخ المسلوقة -طريقة عمل الفراخ شيش طاووك -طريقة عمل الفراخ الشاورما الفراخ الشيف يسرى -الفراخ الشيف اسامة السيد طريقة عمل الدجاج منال العالم طريقة عمل البرياني الهندي باللحم

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات