طريقة عمل الكيكة طريقة عمل الكيكة الاسفنجية طريقة عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور طريقة عمل الكيكة بالصور
لعمل الكيك الاسفنجي ( اهم خطوة في عمل التورتة )
القادير :
250 جرام سكر خشن
250 جرام دقيق ابيض
عدد البيضات8
قليل من البكينج بودر
قليل من الفانيليا
50 جرام كاكاو ساده
قالب مدور مقاس 30 سم او قالب مربع مقاس 20 *30 سم
طريقة التحضير:
يوضع البيض والسكر فى اناء عميق يضرب بالمضرب الكهربائى لمدة 15 دقيقة ينخل الدقيق و الفانيليا
و البيكنج بودر وقدار الكاكاو اذا كانت الرغبة الحصول على تورتة شيكولاتة يفصل المضرب ويقلب خليط الدقيق مع
البيض بملعقة خشب ويقلب بهدوا شديد حرصأ على كمية الهواء الموجودة بالبيض ويدهن القلب بالسمن خفيف جدأ
الطهى :
تخبز فى فرن متوسط الحرارة اى 180 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة ويختبر التسوية عن طريق وضع سكن نظيف فى
وسط الكيكة اذا خرجت نظيفة فهو دليل على نضج الكيك وبعد تقلب على منخل سلك او اى نوع من الشبك حت تبرد.
*************
طريقة تزين التورتة ..
اخواتي هذه طريقتي انا في تزين و حشو التورتة
المكونات ..
زيده
مربي
فاكهه كمبوت
كريم شانتيه
شيكولاته
التحضير ..
عليك ترك الذبده خارج الثلاجه نصف ساعه قبل الاستعمال حتي تكون لينه
ضرب بودرة الكريم شانتيه باللبن جيدا حتي تجمد و توضع الفريزر
الطريقه ..
اولا عليك تسوية وجه الكيك حتي يكون مساوي ثم قلب الكيك و الجهه التي في القاع تكون هي فوق
ثانيا نكون بقسمة الكيك من النصف حتي تكون طبقتين
ثالثا نرش علي الطبقه الاول من الكيك ماء الكمبوت
رابعا نفرد طبقة من الزبد علي سطح نصف الكيك
رابعا نفرد طبقة من المربي فوق الزبد
خامسا الان نغطي النصف الاول من الكيك بنصف الكيك الاخر
سادسا نغطي الكيك كلها بالكريمه
سابعا نضيف علي وجهها الفاكهه و الشيكولاته و نزينها حسب الزوق
ثامنا يتم دهن وجه الفاكهه بالجيلي حتي يكون لامع
نضع التورتة في الفريزر حتي تجمد المكونات ثم تقطع و بالهنا و الشفا
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات
القادير :
250 جرام سكر خشن
250 جرام دقيق ابيض
عدد البيضات8
قليل من البكينج بودر
قليل من الفانيليا
50 جرام كاكاو ساده
قالب مدور مقاس 30 سم او قالب مربع مقاس 20 *30 سم
طريقة التحضير:
يوضع البيض والسكر فى اناء عميق يضرب بالمضرب الكهربائى لمدة 15 دقيقة ينخل الدقيق و الفانيليا
و البيكنج بودر وقدار الكاكاو اذا كانت الرغبة الحصول على تورتة شيكولاتة يفصل المضرب ويقلب خليط الدقيق مع
البيض بملعقة خشب ويقلب بهدوا شديد حرصأ على كمية الهواء الموجودة بالبيض ويدهن القلب بالسمن خفيف جدأ
الطهى :
تخبز فى فرن متوسط الحرارة اى 180 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة ويختبر التسوية عن طريق وضع سكن نظيف فى
وسط الكيكة اذا خرجت نظيفة فهو دليل على نضج الكيك وبعد تقلب على منخل سلك او اى نوع من الشبك حت تبرد.
*************
طريقة تزين التورتة ..
اخواتي هذه طريقتي انا في تزين و حشو التورتة
المكونات ..
زيده
مربي
فاكهه كمبوت
كريم شانتيه
شيكولاته
التحضير ..
عليك ترك الذبده خارج الثلاجه نصف ساعه قبل الاستعمال حتي تكون لينه
ضرب بودرة الكريم شانتيه باللبن جيدا حتي تجمد و توضع الفريزر
الطريقه ..
اولا عليك تسوية وجه الكيك حتي يكون مساوي ثم قلب الكيك و الجهه التي في القاع تكون هي فوق
ثانيا نكون بقسمة الكيك من النصف حتي تكون طبقتين
ثالثا نرش علي الطبقه الاول من الكيك ماء الكمبوت
رابعا نفرد طبقة من الزبد علي سطح نصف الكيك
رابعا نفرد طبقة من المربي فوق الزبد
خامسا الان نغطي النصف الاول من الكيك بنصف الكيك الاخر
سادسا نغطي الكيك كلها بالكريمه
سابعا نضيف علي وجهها الفاكهه و الشيكولاته و نزينها حسب الزوق
ثامنا يتم دهن وجه الفاكهه بالجيلي حتي يكون لامع
نضع التورتة في الفريزر حتي تجمد المكونات ثم تقطع و بالهنا و الشفا
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات
ممكن طريقة عمل الكريمة بالشيكولاته للتورتة و لو ممكن الرد بسرعة علشان عايزه اعملها فى عيد ميلاد
ردحذفمشكور حبيبتى على مرورك ورمضان كريم وبالنسبة لطريقة عمل كريمة الشيكولاتة فهى كالتالى
ردحذفطريقة عمل كريمة الشوكولاتة لتغطية الكيك ...
المقادير:
اصبع زبدة
ثلاثة ملاعق طعام سكر
خمسة ملاعق طعام حليب بودرة
خمسة ملاعق طعام كاكاو
كاسةشاي ماء
الطريقة:
تخلط جميع المقادير في وعاء على نار هادئة مع الاستمرار في التقليب حتى تجمد الكريمة (حسب الرغبة) ويدهن بها قالب الجاتوه
هو لازم السكر خشن
ردحذفممكن نستخدم سكر خشن او سكر عادى
ردحذفإرسال تعليق