طريقة عمل الملبن بكل انواعه
اكيد كلنا بنسمع عن الملبن.. اللكوم .. راحة الحلقوم..
بس يمكن ما جا على بالنا اننا نقدر نعملها في البيت...
انا من فترة فتشت في النت ولقيت طريقتها سهلة جدا...
خلوني اوريكم كيف عملته..
وفي كل نقطة حاكتب ملاحظتي عليها
نبدا بالمقادير...
طبعا لازم الكاس المستعمل يكون نفسه اللي تقيسي بيه كل شي..
4 اكواب صغيرة سكر
2 كوب صغير نشاء
3 كوب صغير ماء
1/4 م ص مستكة
1/8 م ص ملح ليمون
ذرة لون -اختياري-
الطريقة..
في اناء ستيل ضعي 2 كوب ماء مع 2 كوب سكر والمستكة وملح الليمون حتى يغلي المزيج ( يمكن اضافة اللون هنا او في الخطوة التالية )
اذيبي النشاء في كوب من الماء -ويمكن اضافة اللون اذا لم تضيفيه سابقا -
عند غليان السكر على النار اضيفي النشاء المذاب وقلبي بشدة وخففي النار
بس يمكن ما جا على بالنا اننا نقدر نعملها في البيت...
انا من فترة فتشت في النت ولقيت طريقتها سهلة جدا...
خلوني اوريكم كيف عملته..
وفي كل نقطة حاكتب ملاحظتي عليها
نبدا بالمقادير...
طبعا لازم الكاس المستعمل يكون نفسه اللي تقيسي بيه كل شي..
4 اكواب صغيرة سكر
2 كوب صغير نشاء
3 كوب صغير ماء
1/4 م ص مستكة
1/8 م ص ملح ليمون
ذرة لون -اختياري-
الطريقة..
في اناء ستيل ضعي 2 كوب ماء مع 2 كوب سكر والمستكة وملح الليمون حتى يغلي المزيج ( يمكن اضافة اللون هنا او في الخطوة التالية )
اذيبي النشاء في كوب من الماء -ويمكن اضافة اللون اذا لم تضيفيه سابقا -
عند غليان السكر على النار اضيفي النشاء المذاب وقلبي بشدة وخففي النار
ع استمرار التقليب سيثقل المزيج ويصبح كتلة واحدة..
تخفيف النار يساعد على استواء النشاء وفي نفس الوقت دون ان يحترق..
تدريجيا اضيفي السكر المتبقي وقلبي باستمرار
اضافة السكر ستجعل الخليط اطرى واسهل قابلية للتقليب
استمري في التقليب كل فترة والتانية حتى تضمني النشاء استوى كله
كمان كثرة الاستواء بيساعدك يفضل اللكوم عندك بعد تقطعيه بدون ما يرطب
جهزي في نفس الوقت صينية او طبق مرتفع الحافة مرشوش بمقدار متساوي من النشا والسكر البودرة
وبمجرد التاكد من استواء النشاء صبي الخليط في الطبق..
ويمكن الاستعانة بملعقة مدهونة بالزيت حتى لا يلتصق الملبن بها..
وممكن كمان تمسحي الطبق نفسه بالزيت بدل النشا بس من تجربتي الاحسن والافضل يكون في الطبق نشا وسكر
بعد ما مديتي الخليط في الطبق بيكون عندك كده شكله..
لاحظي انك لازم تمديه بسرعة لانو بيجمد عليكي وبيكون صعب تمديه كويس
تخفيف النار يساعد على استواء النشاء وفي نفس الوقت دون ان يحترق..
تدريجيا اضيفي السكر المتبقي وقلبي باستمرار
اضافة السكر ستجعل الخليط اطرى واسهل قابلية للتقليب
استمري في التقليب كل فترة والتانية حتى تضمني النشاء استوى كله
كمان كثرة الاستواء بيساعدك يفضل اللكوم عندك بعد تقطعيه بدون ما يرطب
جهزي في نفس الوقت صينية او طبق مرتفع الحافة مرشوش بمقدار متساوي من النشا والسكر البودرة
وبمجرد التاكد من استواء النشاء صبي الخليط في الطبق..
ويمكن الاستعانة بملعقة مدهونة بالزيت حتى لا يلتصق الملبن بها..
وممكن كمان تمسحي الطبق نفسه بالزيت بدل النشا بس من تجربتي الاحسن والافضل يكون في الطبق نشا وسكر
بعد ما مديتي الخليط في الطبق بيكون عندك كده شكله..
لاحظي انك لازم تمديه بسرعة لانو بيجمد عليكي وبيكون صعب تمديه كويس
خليه شوية اقل من نصف ساعة حيكون جمد تماااااما
قطعيه زي ما تحبي بسكين مدهونة هي كمان بالزيت..
ورشي كل قطعة بالنشا والسكر البودرة حتى تتغطى من كل الجوانب
في انتظار ارائكم الحلوة عليه :)
قطعيه زي ما تحبي بسكين مدهونة هي كمان بالزيت..
ورشي كل قطعة بالنشا والسكر البودرة حتى تتغطى من كل الجوانب
في انتظار ارائكم الحلوة عليه :)
موضوعات مشابهة
حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات
حلويات منال العالم - حلويات بالصور - حلويات الشيف حسن -حلويات الشيف اسامة - حلويات رمضان - حلويات الشيف رمزي - حلويات مغربية
لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات
إرسال تعليق