المقادير:
3 صدور دجاج مخلية من الجلد والعظم.
كوب ونصف لبن رايب.
بقسمات او فتات بسكوت.
ملح وفلفل.

الطريقة:
تقطع صدور الدجاج الى قطع صغيرة { تقريبا كل صدر 6 قطع }.
تنقع القطع فى اللبن الرايب مع الملح والفلفل وتترك فى الثلاجة لمدة 24 ساعة { طول الليل }.
بعد نقعها تغطى بالبقسمات بعد تصفيتها من السائل.
تحمر فى الزيت او يمكن رصها فى صينية ثم تدخل الفرن فى حرارة متوسطة حتى تستوى وتحمر.
يمكن بعد نقعها وتغطيتها بالبقسمات تغليفها وحفظها فى الفريزر لحين الاستخدام.


الفراخ المقرمشه من حلقات برنامج المطبخ على قناة الحياة للشيف حسن و الشيف يسرى و الشيف شربينى
الفراخ المقرمشه

دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء

الطريقه:

نقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتتشبع بيها
ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
ثم تقلى فى الزيت حتى يصبح لونها دهبى
وبالهنا والشفا

موضوعات مشابهة

الشيف يسرى - الشيف يسرى خميس - الشيف يسرى من كل بلد اكلة -
طريقة عمل الفراخ المشوية - طريقة عمل الفراخ البانيه- طريقة عمل الفراخ المحشية - طريقة عمل الفراخ المقرمشة -الشيف يسرى حلويات -الشيف يسرى يوتيوب -الشيف يسرى قناة الحياة - الشيف يسرى برنامج المطبخ -الشيف يسرى طريقة عمل السوبيا -الشيف يسرى طريقة عمل الكنافة - الشيف يسرى طريقة عمل البيتزا- الشيف يسرى الديك الرومى - الشيف يسرى طريقة

لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات


2 تعليقات

  1. عن جد وصفات واكلات موقعكم كلها روووعة وخصوصا اكلات الشيف يسرى

    ردحذف
  2. عايزة اعرف طريقةعمل الكمبوت الشيف يسرى

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم